صلوات سبب شفاعت پیامبران
حضرت زهراعلیها السلام فرمودند: پدرم رسول خداصلىالله علیه و آله بر منوارد شد در حالى که مهیاى خواب بودم. حضرت فرمودند: اى فاطمه نخواب مگربعداز آن که چهار عمل را به جاى آورى. اول این که: ختم قرآن کنى،دوم آن که: پیامبران را شفیعان خود گردانى ، سوم این که ، مؤمنین رااز خود خشنودگردانى ، چهارم آن که: حج و عمره کنى. حضرت این را فرموده و اقامه نمازکردند ، من صبر کردم تا نمازپدرم تمام شد. سپس پرسیدم یا رسول الله، مرا به چهار چیزى امرفرمودید که در این مدت زمان، قدرت انجام آنها را ندارم. پدرم تبسمی کرده ،فرمودند: هرگاه سه مرتبه سوره «اخلاص» را بخوانى گویا ختم قرآن کرده اى، و هرگاه صلوات بفرستى بر من و پیامبران پیش از من ، همه ما شفیعان تو خواهیم بود و هرگاه براى مؤمنین استغفار کنى پس تمامى ایشان از تو خشنود مى شوند ، و هر گاه بگویى «سبحان الله و الحمدلله و الله اکبر» مثل این است که حج و عمره انجام داده باشى.
بوى عطر
مرحوم آخوند ملاعلى همدانى رحمة الله علیه ، حکایت نمودهاند که: روزى پیرمردى جهت حساب خمس و زکوة نزد من آمد ، متوجه شدم کهاز آنپیرمرد بوى عطر عجیبى به مشامم میرسد که تا به حال نظیر آن را استشمام نکرده ام. از او پرسیدم از چه عطرى استفاده مى کنى؟ گفت: این بوى خوش ، قصه اى دارد که تاکنون آنرا براى احدى نقل نکرده ام. قصه این است که شبى در عالم خواب پیامبر خداصلى الله علیه و آله را زیارت نمودم ، در حالى که آن حضرت نشسته بودند وحدود ده یا بیست نفر اطراف ایشان حضور داشتند و من هم در آن مجلس بودم.
حضرت فرمودند: کدامیک از شما بر من زیاد صلوات میفرستید ؟ میخواستم بگویم که من زیاد صلوات میفرستم ، اما ساکت شدم. بار دوم پرسیدند: بازهم کسى پاسخ نگفت . براى بار سوم حضرت فرمودند: کدام یک از شما بر من زیاد صلوات میفرستد؟میخواستم بگویم من ، که با خود فکر کردم شاید دیگران بیشتراز من صلوات میفرستند. پس آنگاه پیامبر اکرم ، صلى الله علیه و آله،بلند شده و خطاب به من فرمودند: شما بر من زیاد صلوات می فرستى ، و مرابوسید ؛از آن پس این بوی عطرازمن استشمام می گردد.
صدقه زبان
پیامبراکرم صلى الله علیه وآله فرمودند: اى مردم ، بااطاعت خدا به خدانزدیک شوید تا این که خداوند شما را به خیر برساند... واز اموال خودتان در حقوق لازمه انفاق کنید. در این حال ، مردم بلند شده و عرض کردند اى رسول خدا بدن ماضعیف است و مال و منالى هم نداریم که بذل و بخشش کنیم، پس چه کنیم؟حضرت فرمودند: صدقات قلبى و زبانى بدهید. بازمردم سؤال نمودند : چگونه صدقه بدهیم؟ حضرت فرمودند: صدقات قلبى ، ایناست که محبت خدا و محمد رسول خدا وعلى ولى خدا و همه کسانى که براى قیامدر راه دین خداوند انتخاب شده اند ( ائمه معصومین ، علیهمالسلام،) ومحبت پیروان آنها و کسانى را که از دوستداران شیعیان هستند در دلتان ایجاد کنید. اما صدقات زبان ، این استکه مشغول به ذکر خداوند باشیدو صلوات بر محمد و آلش بفرستید ، زیراخداوند شما را به واسطه ی این اعمال به بهترین درجات مى رساند.
صلوات و رنج شیطان
روزى پیامبر اکرم صلى الله علیهو آله از راهى عبور می کرد. در راه شیطان را دید که خیلى ضعیف و لاغر شده است. از او پرسید: چرا به این روزافتاده اى؟ گفت: یا رسول الله از دست امت تو رنج می برم و در زحمت بسیار هستم . پیامبر فرمودند: مگر امت من با تو چه کرده اند ؟ گفت: یا رسول الله امت شما شش خصلت دارند که من طاقت دیدن و تحمل این خصایص را ندارم . اول این که هر وقت به هممىرسند سلام میکنند. دوم این که با هم مصافحه ( دست دادن) مى کنند. سوم آنکه ،هر کارى را که مى خواهند انجام دهند ان شاء الله مى گویند ، چهارماز این خصلتهاآن است که استغفار از گناهان مى کنند ، پنجم این که تا نام شما را مى شنوند صلوات می فرستند وششم آن که ابتداى هر کارى « بسم الله الرحمن الرحیم» مى گویند.
عاجزترین مردم
پیامبرخدا فرمودند: دوست دارید شما را به بخیل ترین ،کسل ترین ، عاجزترین ،دزدترین و جفاکارترین مردم راهنمایى کنم ؟ بخیل ترین مردم کسى است که هنگام ملاقات با مسلمانى به او سلام نمى کند ، کسل ترین مردم کسى است که در عین صحت و سلامتى و فراغت خاطر ، خداى خود را حمد و ستایش نمى کند ،دزدترینمردم کسى است که از نمازش مى دزدد ، جفاکارترین مردم کسى است که نام مرا بشنود وصلوات بر من نفرستد و عاجزترین مردم کسى است که قدرت و توانایى دعا کردن راندارد.